Linker

VÅLER

HISTORIELAG

Restiftet 28. september 2000

- Her er det mye snadder å finne for de som er interessert i både slekt og historie fra denne kanten av Våler. Her arrangeres det også tilstelninger av ymse slag.

 

ARKIVVERKETS DIGITALARKIV

- Alfa og omega for oss som forsker i slekta vår. Her kan man søke og lete i kirkebøker, folketellinger, tinglysningspapirer, emigrantprotokoller m.m.

 

SØR-ØSTERDAL SLEKTSHISTORIELAG

- Ekspertise på slekter i det gamle Sør-Østerdal sorenskriverembete, som består av kommunene Elverum, Engerdal, Stor-Elvdal, Trysil og Åmot.

 

GLOMDALSMUSEET

- Kulturhistorisk museum for Østerdalen og Solør.

 

HEDMARK FYLKESKOMMUNE - KULTURMINNER

- Dette er stedet du henvender deg hvis du tror at du har funnet noe som kan være av kulturhistorisk interesse. Hver kommune har sin "egen" arkeolog som tar turen ved behov. Her kan man også lese om større utgravningsprosjekter og uvanlige funn rundt omkring i Hedmark.

 

KULTURMINNESØK

- Nyttig side som viser registrerte kulturminner over hele Norge. Fin måte å se hva som er registrert av kulturminner i nærmiljøet. Brukes mye i forbindelse med utbygging i utmark, men også nyttig verktøy for de som driver med metallsøking og for hobby historikerne i oss.

 

DIGITALT MUSEUM

- Søk i 1,6 millioner gamle (og nyere) bilder fra hele Norge. Omlag 2000 av de er fra Våler!

 

GEOCACHING

- Populær fritidsaktivitet hvor du ved hjelp av GPS skal finne skjulte poster og signere en loggbok. Ofte ligger de fleste "postene" langs populære turstier eller ved steder som forteller en historie. En fin måte å oppdage nye steder, enten det er i nærområdet eller når man ellers er på tur.

 

DIGGING HEDMARK

- Metalldetektor entusiast med en informativ og spennende side om metallsøking.

 

 

.

 

© Våler Historielag 2015

 

VÅLER HISTORIELAG

Postboks 78

2436 Våler i Solør

Org.nr: 913 640 748

Følg oss på Facebook: